Een slot registreren

Gemaakt door Sam Vanhoutte, Gewijzigd op Do, 21 Sep, 2023 om 10:04 AM op Sam Vanhoutte

Bij Sfinx draait alles om het veilig beheren van toegang tot verschillende locaties.  En daarvoor integreren wij met slimme sloten.  Daarom is het ook goed om een slim slot te registreren in je Sfinx account.  En hoe je dat doet, wordt hier in uitgelegd.

De stappen zijn dezelfde in het web portaal, als in de mobiele app.  Hier tonen we het aan de hand van screenshots in de web portal.

Belangrijk!
Het is aangeraden om het slot reeds geïnstalleerd te hebben op de juiste locatie, en om het ook actief te hebben in de app van het slotenmerk.

Registreren van een slot

• In "Mijn sloten", kan je een nieuw slot aanmaken.
  • Daar kan je kiezen voor een nieuw slot, maar kan je ook een virtueel slot aanmaken.  Dat laatste is handig als je al eens gebruik wil maken van Sfinx, zonder dat je al je slot hebt geïnstalleerd.
  • Klik dus op "Registreer een slot", en je wordt naar het volgende scherm gebracht.

Kies het type van je slot

• Het is belangrijk dat je in deze stap kiest wel slot je geïnstalleerd hebt.
  • Eerst kies je het merk, en dan het juiste type.
  • We ondersteunen momenteel de drie grootste sloten merken, maar in de toekomst komen hier extra systemen bij.
  • Na het maken van de juiste selectie, klik je op "Volgende".

Verifiëren van de installatie

• Om verder te kunnen gaan, is het cruciaal dat de verschillende stappen in de checklist geverifieerd worden, omdat die noodzakelijk zijn voor een goeie connectie met het slot.

Veilige toegang geven aan Sfinx tot het slot

• Om het slot te kunnen aansturen, is het noodzakelijk dat Sfinx de nodige rechten krijgt.
  • Dit gebeurt op een veilige manier, gebruik makend van een standaard protocol.  (vergelijkbaar met hoe je aan een bepaalde app toestaat dat ze gebruik maken van je facebook account om te authenticeren).
  • Bij Sfinx hebben we dus nooit toegang tot jouw gebruikersnaam of wachtwoord bij de sloten app.
  • Als je op "Koppel xxx account" klikt, zal je verwezen worden naar de inlogpagina van de web site van jouw slot.
  • De volgende stappen zijn afhankelijk van elk sloten type, en daarvoor verwijzen we naar de merk-specifieke documentatie op deze site.  Maar altijd ga je moeten inloggen met de gegevens van de app van het slotenmerk.  En daar geef je bevestiging dat Sfinx jouw slot(en) mag besturen.

Selecteer het juiste slot

• In de laatste stap van de wizard, kies je het specifieke slot dat je wil koppelen aan Sfinx.
  • Daarbij kan je nog extra gegevens ingeven, zoals een opmerking, etc.
  • Na het bevestigen met de checkbox dat Sfinx gebruik mag maken van het slot, klik je op "Slot aanmaken" en is het slot beschikbaar in "Mijn sloten".