Een Nuki slot configureren voor Sfinx

Gemaakt door Sam Vanhoutte, Gewijzigd op Do, 5 Okt, 2023 om 11:11 AM op Sam Vanhoutte

Om jouw Nuki slot te configureren en bruikbaar op te stellen voor de Sfinx app, dienen volgende stappen doorlopen te worden.

1. Installatie van het slot op de deur
  2. Configuratie van het slot in de Nuki app
  3. Het slot openstellen voor Nuki Web integratie
  4. Het slot registreren bij Sfinx

Installatie van het slot

Om het slot te installeren, volgt u best de heel duidelijke instructies van Nuki, in hun App.  De wizard begeleidt u volledig door alle stappen.

De instructies kan u hier vinden

Configuratie van het slot in de Nuki app

Als het slot op de deur is geïnstalleerd, zal de app verbinding maken (via Bluetooth) met het slot, om het zo te kunnen controleren.  Dat is allemaal uitgelegd in volgende instructies.

Deze instructies zijn hier te vinden

Het slot openstellen voor Nuki Web integratie

Een belangrijke stap die nodig is, is om het slot open te stellen voor Nuki Web integratie.  Dat zorgt er voor dat het mogelijk is voor Sfinx om (enkel als u daar expliciet de toegang toe geeft!) het slot te openen via de Nuki Web setup.

Hier wordt uitgelegd hoe dat kan

Het slot registreren bij Sfinx

Om het slot te registreren bij Sfinx, kan u de wizard volgen indien u door een organizatie uitgenodigd wordt om hun programme te vervoegen.  Maar u kan ook gewoon van uit de "Mijn Sloten" pagina vertrekken en de wizard volgen om het slot te configureren.  Daarbij kiest u het juiste slot type en zal u op een bepaald moment gevraagd worden om uw Nuki gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.  (dit wachtwoord ontvangen wij als Sfinx nooit en wordt enkel bij Nuki gevalideerd, om zo toegang te verlenen aan Sfinx).

De wizard om een slot te registreren bij Sfinx, staat hier beschreven